Father Father

Onontkoombaar is de invloed van de vaderfiguur, maar wat als ie er nauwelijks of niet is? Lloyd Marengo, zelf B boy èn verdienstelijk danstheatermaker, vraagt zich dat af in de dansvoorstelling Father Father, die hij maakte met vier B-boys en een percussionist. Een bijzonder combinatie van introspectie en explosieve breakdance.

Lloyd Marengo maakte eerder bij Don’t Hit Mama een succesvol duet met twee talentvolle breakdancers. Father Father is zijn eerste avondvullende show met vier internationaal befaamde B-boys en een muzikale alleskunner. Over de rol die de vaderfiguur in hun leven speelt – aanwezig of ver weg.

In samenwerking met het HipHopHuis uit Rotterdam produceert Don’t Hit Mama dit explosieve en tegelijk kwetsbare werk. Direct en fysiek is de taal die Marengo creert uit het vocabulaire van de breakdance.

‘Gevoelige hiphop die verder gaat dan competitieve battles’ kopt dagblad Trouw over deze voorstelling. ‘(…) Father Father [laat] goed zien dat hiphopdans een intelligente theaterdansvorm kan zijn,’ vindt recensent Sander Hiskemuller in dit dagblad. (Trouw, 5 nov 2012)

Persbericht

Speellijst

Blog

Recensie dagblad Trouw

 

 

Zakelijke leiding Meinke Noordam (DHM), Renee Trijselaar (HHH) Bureau coördinatie & PR Nienke Wulder PR advies Bureau tamtam, Harmen van Twillert Verkoop Frontaal Theaterbureau Fotografie Jean van Lingen, Het IJzeren Gordijn, Menno van Gorp Grafische vormgeving Het IJzeren Gordijn

Choreografie Lloyd Marengo
Dans Rabbani Sayed, Xisco Riboch, Menno van Gorp, Mamadou Gassama
Muziek Julio Pimentel, Neels Smeekens
Dramaturgie Bart Deuss
Artistiek advies Nita Liem
Licht
Dennis Vooren
Decor Bartel Meyburg
Productie Marije Grund
Assistent techniek Danny Willems
Educatie Ludmilla van der Kroon (DHM), Xaviera de Jesus (HHH)

Xisco Riboch en Menno van Gorp over hun vader

Julio Pimentel over zijn vader