Over Don’t Hit Mama

WERELD LABORATORIUM

Danstheater Don’t Hit Mama wordt artistiek geleid door theatermaker Nita Liem en schrijver en dramaturg Bart Deuss. Ze halen inspiratie uit de club dans en uit Amerika en Afrika. De sociale dansvormen
uit die werelddelen zijn de basis voor alle urban
dansstijlen van nu. Met dansers en makers uit binnen- en buitenland maakt Don’t Hit Mama danstheater dat het publiek direct raakt. Afgelopen jaren werkte de groep in verschillende steden in Nederland en in Zuid Afrika, New York, Washington en Senegal.

PRODUCTEN

Don’t Hit Mama maakt danstheatervoorstellingen en zogenaamde club events (een avontuurlijk huwelijk tussen danstheater en club dance). Het deelt de vergaarde kennis en contacten met collega’s, partners en geïnteresseerd publiek. Bij de projecten zijn er inventieve educatieve trajecten voor jong en oud / zie educatie

WAARDEN VAN ONS WERK

Actueel, krachtig en persoonlijk danstheater met een diverse groep performers, vanuit maatschappelijke issues waarmee de makers zich verwant voelen.

Hoogwaardig educatief werk voor een breed publiek – jong én oud, waarbij Afro-Amerikaanse danstradities en diversiteit geen doelen zijn maar inspirerende ingrediënten.

Vernieuwing binnen het danslandschap: door eigenzinnige inzet van sociale dansinvloeden; door het trainen en inspireren van een nieuwe generatie dansers en potentiële makers.

DON’T HIT WAT?

We hoorden de uitdrukking Don’t Hit Mama voor het eerst in Zuid Afrika, van collega Moeketsi Koena, als dansers te lomp waren tijdens hun vloerwerk. ‘Mama hit’s you back!’ dreigde Koena. Voor ons betekent de term respect voor de bron; de grond waarop je beweegt; de voeding van waaruit je danst en maakt.

Koena heeft de uitdrukking weer van de Venezolaanse dansmaker David Zambrano. Die bedacht de Flying Low technique waarbij de relatie met de grond uiteraard een rol speelt.

 

ANBI

Als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) volgens de Algemene wet inzake rijksbelastingen (artikel 5b lid 3i), is de Stichting Don’t Hit Mama gehouden specifieke informatie over zichzelf en haar functioneren openbaar te maken.

In Don’t Hit Mama ANBI staan de wettelijk verplichte zaken over beleid, doelen en bestuur van de stichting, conform de eisen van de Belastingdienst.

Verder in te zien: de jaarrekening 2020 en het activiteitenverslag 2020. De stichting heeft zijn producerende taken begin 2021 beëindigd, daarom was een activiteitenverslag van 2021 niet meer van toepassing.