AXE!

Typische eigenschappen van onze clubevents: vitaal, energiek, direct. Hier is er weer een in de maak: een selectie jonge dansers veroorzaakt met de kerndansers de vibe van de club die vanaf 8 maart op toernee is. Clubevent AXÉ! heeft niets met de deo te maken, en alles met Brazilië.

Typische eigenschappen van onze clubevents: vitaal, energiek, direct. Hier is er weer een in de maak: een selectie jonge dansers veroorzaakt met de kerndansers de vibe van de club die vanaf 8 maart op toernee is. Clubevent AXÉ! heeft niets met de deo te maken, en alles met Brazilië. Door de komst van de Afrikaanse slaven aan de oostkust van Zuid-Amerika, ontstond in Brazilië de candomblé: een manier om met gebruik van percussie en dans in verbinding te raken met de goden, de zogenaamde Orixás.

De term axé betekent ‘vitale, positieve energie’ en die roepen we op in dit clubevent. De spanning van een goed feest, de groove van de muziek, verbinding met de ader van pure energie – daarop
richten dansers, percussie, muziek en toeschouwer zich. Onder de kundige en veilige begeleiding van de dansers ontstaat een avond waar niets hoeft en niemand doet alsof.

In het clubevent AXÉ! staat de bezoeker samen met de dansers op de vloer. Er is stilte, opwinding, ritme van de percussie, er is een verhaal, dat elke avond anders uitpakt.

In AXÉ! werken we voor het eerst samen met Carlos Lagoeiro van Teatro Munganga.

Persbericht

Speellijst 2013

Blog

artikel NRC NEXT
recensies Volkskrant en NRC Handelsblad

 

 

Zakelijke leiding Meinke Noordam Bureau coördinatie & PR Nienke Wulder PR advies Bureau tamtam, Tamara Keasberry Verkoop Frontaal Theaterbureau www.frontaal.com Fotografie Jean van Lingen Grafische vormgeving Het IJzeren Gordijn

Makers Nita Liem, Bart Deuss, Carlos Lagoeiro
Dansers kernteam Sayonara Prika, Björn Tsie Chin Jong, André ‘Drosha’ Grekhov, Junadry Leocaria
De samenscholing* Darren Faebrer, Jeffrey de la Fuente, Malita Pasanea, Rasta Jops, Tamara Robledo Oud, Wouter ten Hag
Extra’s per stad wisselende lokale danstalenten
Trainers
Honey Eavis, Clearence Koorndijk, Mano Amaro
Percussie Julio Pimentel
Soundtrack DJ Lovesupreme
Decor Bartel Meyburg
Kostuum Shiri Esh’har
Licht Ingeborg Slaats
Geluid Bart Vlot
Productie Hansjan Fokkens
Productie-assistent Yara Koorn

*dansers in training bij DHM

Compilatie Axé! in Schouwburg De Kring, Roosendaal 13 april 2013