Nieuws

Asian Celebration op tournee!

Asian Celebration is een dansperformance over familiebagage uit een koloniaal verleden. Met muziek, dans, fotografie en tekst tonen de zeven performers je een wereld van gedeelde verledens, verlangens en pijn. Grondstof voor deze performance komt uit het project Family Portraits. Familieverhalen in fotografie – van beeldend kunstenaar Michiel Voet, en vertelling – door Bart Deuss. Verhalen over drie verschillende generaties, die met elkaar en met Azië zijn verbonden.

Asian Celebration is een danshappening die het publiek uitnodigt om met elkaar en de performers in gesprek te gaan, om verhalen te delen over wie we zijn. In samenwerking met verschillende partners zocht Don’t Hit Mama naar twee dansers met een Aziatische link. Met deze en ook andere partners organiseert Don’t Hit Mama naast de theatertoer lokale ontmoetingen. Over Aziatische invloeden en postkoloniale sporen. Over breekbaarheid en kracht.

concept en artistieke leiding Nita Liem en Bart Deuss | performers Nita Liem, Sonja Bloem, Rajiv Bhagwanbali, Delphine “Deydey” Nguyen, Bart Deuss, Gi Au-Yeung, Clinton Mansyur | dansconstructie Andrey “Drosha” Grekhov i.s.m. alle dansers | muziek DJ Lucas Benjamin | lichtontwerp Ingeborg Slaats | kostuums Iris van Wijhe | beeld & fotografie Family Portraits Michiel Voet | eindregie Gable Roelofsen, Romy Roelofsen | zakelijke leiding Marten Oosthoek | productie & techniek Art Support BV Theaterproductiebureau – Nienke Wulder & Diablo Mense | productieassistent Therese Sahlin | communicatie Lonneke van Eden | pers Giovanna Chen | campagne & grafisch ontwerp Het IJzeren Gordijn | fotografie Jean van Lingen | video Bowie Verschuuren | research Family Portraits Tessa Hope | videoreportages Annelotte Zwart

coproducent Stichting Asian Persuasion | Lokaal-op-maat partners: Stichting Connecting the Culture, Stichting Sample Culture, Soul Cypher, Bureau Beschermjassen, Indisch Herinneringscentrum, Academie voor Theater en Dans Amsterdam – opleiding Docent Dans.

Speellijst 2020/2021

2020
vr 9 okt, 2o.00 uur        Frascati Theater, Amsterdam (try-out)
za 10 okt, 15 & 20 uur   Frascati Theater, Amsterdam  (première)
do 15 okt, 20.30 uur     Toneelschuur, Haarlem (AFGELAST)
ma 9 nov  20.30 uur     Stadsschouwburg Utrecht, Blauwe Zaal
di 17 nov  20.00 uur     Parktheater, Eindhoven
do 19 nov  20.30 uur    Stadstheater/ De Nieuwe Oost, Arnhem

2021
do 14 jan       Verkadefabriek, Den Bosch
vr 15 jan        Maaspodium, Rotterdam
zo 17 jan        Bijlmerpark Theater, Amsterdam

Asian Celebration en DHM 20 jaar wordt mogelijk gemaakt door:
BLG Fonds, BNG Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, Fonds Podiumkunsten, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, VSB Fonds, Art Support

Demo-lecture door Nita Liem op Cinedans FEST

De demo-lecture Black Light Dance door Nita Liem tijdens Cinedans Fest in Eye is verplaatst naar 5 september a.s.
Nita wordt vergezeld door Funmi Adewole en Steven Lima. Lees verder…

Nieuw Urban Arts Talent bij Don’t Hit Mama!

In de regeling Urban Arts Talent van het Fonds voor Cultuurparticipatie is Carla Jiménez Estévez dit najaar gehonoreerd voor een ontwikkeltraject dat loopt tot en met oktober 2020. Carla is afgestudeerd aan opleiding Docent Dans van de Academie voor Theater en Dans. Ze richt zich in dit traject op Salsa, een sociale dansvorm die haar in het bloed zit. Dit najaar onderzoekt ze die danscultuur in het land van haar vader: de Dominicaanse Republiek. Ook bezoekt ze Cuba. In 2020 vervolgt ze haar traject in Nederland. Nita Liem en Bart Deuss begeleiden haar vanuit Don’t Hit Mama.

 

Hip Hop Hoera The Remix 4+

Na het succes van Hip Hop Hoera! gooit Don’t Hit Mama de hit uit 2016 in The Remix. Drie fenomenale urban dansers shaken en grooven in een humoristische hiphopvoorstelling over ik, jij en wij. Lees verder…

Hip Hop Hoera!

Hip Hop Hoera! was de vorige productie van Frontaal Theaterbureau in samenwerking met Don’t Hit Mama.
Een humoristische hiphop voorstelling voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar.  Lees verder…

UIT DE MACHINEKAMER

Bart Deuss (artistiek leider Don’t Hit Mama) post:

zaterdag 5 november
Jakarta. Nita en ik zijn in het Marriott hotel, op een groots en imposant georganiseerde bruiloft van familie van Nita’s vader. Asian Persuasion #2 zeg maar. Zo doen wij dat bij ons niet meer: zoveel (kunst)bloemen, decorum en pracht en praal, zoveel in onze ogen Amerikaanse drukte, vermengd met Chinese tradities (een theeceremonie), waarvan de jonge garde – het bruidspaar incluis – de oorsprong nog maar deels kent. Toch is het ook een vorm van insluiting: zoveel mogelijk mensen bij elkaar op een receptie, wij zouden zeggen: ‘en de helft ken je niet eens’ maar het is ook een teken dat je in de samenleving staat. Geen gezuip, wel veel eten. En wat er over is in bakjes mee naar huis, dat is dan weer wel zoals het ook bij Nita thuis altijd gaat.
Lees verder…