Urban Arts Talent

Urban Arts Talent is een programma van het Fonds voor Cultuurparticipatie, waarmee die een eenmalige impuls geeft. Bedoeld voor talenten die zich ontwikkelen als professioneel maker in het danstheater. Don’t Hit Mama krijgt als een van de door het FCP structureel gesubsidieerde instellingen voor talentontwikkeling, zo’n bedrag. Daarmee zijn we vanaf eind 2015 een traject begonnen met Honey Eavis en Junadry Leocaria.

Onderdeel van dit programma is dat er externe begeleiders worden ingezet. Bij Honey Eavis ging dat om Matthias de Koning van Maatschappij Discordia, die de maakpraktijk van haar volgde en daar met haar over sprak. Junadry had het genoegen om begin 2016 een serie trainingen te krijgen van haar vogue en waacking inspirator Archie Burnett.

Daarnaast begeleiden Nita en Bart beiden en is ook systeemtherapeut Kitlyn Tjin A Djie als coach bij het traject betrokken. Dit ontwikkeltraject zal in de eerste helft van 2017 worden afgerond. Beide makers zullen daarbinnen nog een buitenlandse stage doen en werk presenteren. Het FCP laat dit project door externe onderzoekers verslaan en organiseert het komende jaar een presentatie van de deelnemers aan dit traject.

Voor Nita en Bart is het een inspirerend en boeiend traject dat ook hen zelf inzichten verschaft over hun eigen aanpak en visie. Er gaat veel wijsheid en kracht over tafel en het traject levert Honey en Junadry een goede focus op waar ze als dance practitioner – danser, coach en maker – naar toe willen. Informatie over afronding en presentaties volgen.